keresés menü

Mobilőrült, lájkvadász, gyarló világunkról szól Moby új klipje

Telefonba belebújás napi huszonnégyben, egymás végeláthatatlan leszarása, önzés, önhazugság, és a virtuális facebookvalóság börtöne. Ezt a szándékosan túlzó korképet (kórképet) boncolja az elektronikus őslegenda Moby a The Void Pacific kórussal közös új zenés videójában, amit egyébként Steve Cutts animátor tolt össze szürreális Disney-stílusban.

A klip rogyásig van beszédes jelenetekkel:

A videó szerint tehát már ott tartunk, hogy magasról teszünk rá, ha valakit mellettünk zaklatnak a metrón, kábelaknákba zuhanunk, annyira a képernyőink rabjai vagyunk, és még a katasztrófáknál is előbb fotózgatunk, mintsem segítenénk.

Mobynak hozzáfűznivalója is volt:

“Látnunk kell ennek a rendszernek a bukását. Mert még mindig úgy viselkedünk, mint az őseink, mohón kapkodunk a kaja után, romboljuk a természetet, öljük az állatokat, öljük egymást.”

Cutts szerint pedig arról van szó, hogy bár emberi kapcsolataink megvannak, a saját kis digitális szféránkban élünk, így elveszítjük a kontaktot a többiekkel. Ő azonban még az általa felvázolt lesújtó világkép ellenére is hisz benne, hogy nem nehéz megtalálni az egyensúlyt – mert a technológia egyébként egy remek dolog.

Tűz tartalom 🔥