keresés menü

Mikron: ausztrál tesók sötét, eszes technója

Miután szinte egész télen napfényes house-okkal álmodoztunk a nyárról, most itt ebben a hirtelen érkezett jó időben jöhetnek is rögtön az öreg diófák árnyékával és értékével felérő hűvös, agyas zenék! Az olyanok, mint például a Gesaffelstein kiadójánál, a Zone-nál lévő Mikron.

Az ausztrál Mikron mögött álló Ciaran és Michael Corcoran tesók még csak 19 és 21 évesek. Ez alapján nyilván azt várnánk, hogy valami tengerparti lazázás jön. A most megjelent második EP-jük disztópiás technója kapcsán azonban olyan hatásokat emlegetnek, mint a detroiti techno motorikus funkja, a D.A.F. brutális EBM-je vagy az Aphex Twin-féle savazós rave. Hozzátéve, hogy a No Correlation EP nyugodtan odatehető a Drexciya és a Dopplereffekt lemezek mellé a polcon!

Hát ez így minimum érdekes!

Főleg, hogy nem is nagyon tudnánk mindezzel vitatkozni. És akkor még nem is említettük a lemeznek a mindenféle ismert és obskúrus fotókat, screenshotokat és gif-szerű videófoszlányokat, valami beláthatatlan koncepció mentén összemontázsoló promó-videóját, ami egyúttal meg is mutat egy teljes új számot tőlük:

Ha ez meghozta a kedved még több, a lábad mellett az agyadra is számító technóhoz, akkor tovább is mehetsz a tavalyi háromszámos Sink EP-re:

https://soundcloud.com/mikronmusic/sets/mikron-sink-ep-zone08

Urbanplayer

Tűz tartalom 🔥