keresés menü

Miki357 rendezésében fordul ki magából Krizso és Csordás Zita egy mesterséges intelligencia álmában

Ahogy nemrég megírta a hazai zeneújságírószakma, a néhai Realistic Crew egyik zenei jobbféltekéje, Vranik Krisztián visszatért a zenéléshez. Annyira, hogy még karácsony előtt (N)euro-Zen címmel jelent meg az új EP-je, ami egy gondolkozósan szellősre alakított, triphopból továbbmutált, kanapéba süppedős anyag lett – énekesnői támogatásokkal, Judie Jay-től Odetten át Jónás Veráig és Csordás Zitáig.

Itt fülrevételezhető:

Krizsót is kérdeztük a lemezről, és válaszolt is:

“Ha valami művészeti dolgot hozok létre, az általában valami belső bizonytalanságban fogan és ez az állapot meg is előzi a munkafolyamatot. Rengeteg kérdésem volt azzal kapcsolatban, hogy van-e számomra bárminek értelme a könnyűzenében. Túlfejtettem ezt a dolgot, aztán végre szabadjára tudtam tavaly szeptemberben engedni az érzéseimet, amiket bele tudtam újra implantálni a hangok univerzumába. Szinte három hónap alatt el tudott készülni az anyag, tehát

úgy érezhettem magam, mint egy szarvas, miután kiengedik évek után egy budapesti bérház udvarából.

Az, hogy Jónás Vera egyszer csak bevett a projektjébe, még nagy lendületet adott nekem, innen is köszönöm neki. A bizonytalanságból aztán bizonyosság lett, elkezdtem hinni az anyagban és elkezdtem érezni, hogy ez mennyire hiányzott nekem, arra gondoltam, hogy ez nekem nagyon kell és az csak plusz és nagyon nagy öröm, ha másoknak is tud adni a lemez mélyebb érzéseket.”

Az Ai’s First Dreamre most egy letisztult klip készült, amit nagy örömünkre az Urbanplayeren lehet megtekinteni először:

A videót az emblematikus stílusáról könnyen beazonosítható Miki357 jegyzi, aki számtalan videoklip és reklámfilm után mára megkerülhetetlen figurája a hazai kreatíviparnak. “Miki hívott, hogy hallott az új lemezről, és szívesen részt venne a kapcsolódó kreatív munkában. Mondtam, hogy csináljon egy klipet” – mesélte el Krizso.

“A RED kamerával rögzített videó csavarodós, nyúlós effektjei a speciális, réskiolvasós technikának köszönhetők. Ez egy, a sportversenyeken használt célkamera-technológiához hasonlítható eljárás, amelynek során egy képkocka tartalmazza egy egész snitt bizonyos részeit; olyan, mint ha a képkocka felső része időben eltolódna az alsóhoz képest” – világított rá a technikai részletekre Miki357. A kis stábbal készült klip operatőrje Dévényi Zoltán, vágója Szabó Levente volt, a forgatott anyag feldolgozását az ODD Studio végezte.

A Klinik gondozásában megjelent EP lemezbemutató buliját február 1-jén a LÄRM-ban tartja.