keresés menü

Mi lesz a hétvégén? Tóparton topogós, réti technós, lemezbörzés programajánló

bankito

Nyitóképünk jelenetét bizonyára sokan leutánozzák majd az előttünk álló hétvégén, mi azonban most egy rutinos átkötéssel eláruljuk, hogy ezt a felvételt a Bánkitó Fesztivál blogjáról csentük, mert bizony ez ma kezdődik, nem ám máskor! Aki még nem járt a Budapesttől majdnem 70 kilométerre található, festői színhelyre szervezett zenés-táncos dilin, de tudni akarja röviden, hogy mi ez, annak elmondjuk: egy soknapos buli, ami távol pozicionálja magát a kereskedelmi, profitra koncentráló nagy fesztiváloktól, és főszponzor- valamint ügynökségmentesen, közösségi erőből rakja össze a programjait.

A hacacáré igazából már tegnap óta tart, de vasárnapról hétfőre virradóig várja azokat, akiknek kicsit herótjuk van a multiorientált buliztatásból. Nagy koncertek és kis dj-k, mosoly és neohippizmus, lesz minden, Astrydtól a Mary PopKidsig, Wattican Punk Ballett-tól a Designer Drumsig, Káosz és barátaitól Bernáthy Zsigáig és a Fixi4-ig, de igazából nem is erőlködünk, mert minden itt van perfektül.

bigidibankito

A koncepciója hasonló – vagyis önerőből, segítőkkel és barátokkal jön létre minden évben – a Balatonkenesén megrendezett, szintén mától kezdődő és vasárnapig tartó Alkotótábornak, igaz, itt a zenei koncepció már sokkal (műfaj)fókuszáltabb: zörgős, kattogós, visszhangzós, de leginkább táncolós elektronikus zenék várhatók (nem hiába él a köztudatban minimáltábor néven).

Az egyik főszervező, Isu pár éve így fogalmazta meg a koncepciót: “ez a pár nap az, mikor az ország összes szegletéből összetrombitáljuk a helyi hősöket, itt találkozhatunk azokkal, akik energiát nem kímélve dolgoznak környezetükben a kicsit furcsább, érdekesebb zenék fennmaradásáért.” Csillagos ég alatt, a magyar tenger közelében rugózni a cinekre? Miért is ne, Facebook-esemény és teljes fellépőlista itt.

alkoto10

Aki maradna a városban, mert muszáj, vagy mert így tartja a kedve, az péntek este hauzolhat a Girly-n, amely buliszériát Seres és Karányi álmodta meg azzal a céllal, hogy kicsit idelopják a világ sok tájáról megismert klubhangulatot. Ehhez a Corvintetőn besegít az Einfach Berlin meghívottja, Alexander Lorz. Ide klikk még több infóért!

girly

Mindeközben az Ankertben az acid house 25 éves évfordulóját ünnepli a Gumipop, ezzel a dumával: “1988 nyarán tört ki a színtér az angliai kisklubokból lerobbant gyárépületekbe és zöld mezőkre. Az Amerikából indult mozgalom hirtelen óriási bázisra talált a Brit Szigeteken, szabályos kulturális forradalom zajlott le, aminek végeredményét ma szimplán technónak nevezzük.” A savas móka eseményoldala itt lelhető.

acid

Híresztelések szerint most sem marad el a szombat, így erre a napra is szerveződnek ilyen-olyan bulik. Sőt, van amelyik már délután öttől elkezdődik – igaz, este tízkor be is zárul, de az estére kiválóan rákészít, ha hagyjuk neki. Kétségkívül ilyen lesz a Budapest Bass Music révén Slanki és Mentalien szettje az Akvárium teraszon, napfényes hiphopokkal, napfényes garázsokkal, napfényes hauzokkal a napfény alatt. Itt kell attendolni!

akva

A Dürer-kertbenScarcity Fest lesz, magyarul torokelharapó battle-hiphopok szólnak majd szombaton olyanoktól, mint az NKS, a Killakikitt vagy Soup, dj-zik Mr. Die és az örök trú fej, Mango báttyó. Facebookon errefelé.

scarcity

Másmilyen módon, de az A38-on is lesz némi durvulás, pontosabban ennél keményebbet kevés dolog fog szólni ezen a napon Budapesten: érkezik ugyanis a digitális Napalm Death, a germán ördögfióka, az indusztriális-technoid-fűrész drum & bass kotyvasztója, a kíméletlen Panacea. Vigyázat, fűrészt és macsetét nem lehet bevinni, de a zenék útján úgyis megtörténik a kaszabolás, aggodalomra tehát semmi ok. Eseményoldal!

paancea

Aki mégiscsak maradnak a szofisztikáltabb, elegánsabb, de borzasztóan aktuális eletronikus zenei variánsoknál, annak a Wndrlnd-ben javasoljuk az Einfach Berlin és a Nightdrive közösködését, a német Marcel Freigeisttel és a szintén német Dodorinhóval, meg persze a magyar különítménnyel, a Headshotboyzzal, Zovekkel, Eirikkel, Nakedkoollal. Figyeldoda!

einfachni

Végül van egy ajánlatunk vasárnapi levezetőnek is: lemezbörze és DJ-simogató az Akváriumban! Ezt írják: “Aki megválna régi, megunt lemezétől, CD-jétől és magnókazettájától, esetleg koncertfotójától, azok számára a feltételek változatlanok. Továbbra sincs belépő vagy helypénz és nem kell korán kelni. Ha szombaton sokáig buliztál, akkor is érdemes lenézni, mert találkozhatsz ismerősökkel, vagy egy olyan lemezzel, amit már régóta hajtasz.” És hol írják? Hát itt ni.

lemezb

Tűz tartalom 🔥