keresés menü

Melankólia és hipnózis Traxman új mixében

A nyolc éves kora óta dj-ző Traxman maga a house-történelem. Testközelből élte át a műfaj berobbanását, aztán a ghetto house-t, majd ahogy mindebből kialakult a juke és a footwork, aminek úgy saját jogon, mint ahogy a Teklife-al csapatban ő az egyik legfontosabb, és még mindig egyik leginkább előremutató figurája. A gyerekei nevelése mellett a mai napig kizárólag zenekészítéssel, dj-zéssel és lemeztúrással foglalkozó legenda most a Fadernek készített egy szuper mixet.

“Belőni az MPC-t, szívni egy spanglit, hangmintázni néhány lemezt és mehet” – ecsetelte Traxman a munkafilozófiáját a mix kapcsán készült interjúban. És hát tényleg, Traxmanben épp ez a zsenialitással összefonódó, csodákat burjánzó hányavetiség a legjobb:

A kizárólag saját trekkekből és néhány szintén saját remixből álló bő egyórás anyag egyaránt szemezget az ötletekből kifogyni nem tudó Traxman idei, az építészetről szóló, a zenei dimenziókat feszegető lemezéről (The Architek), készülgető témáiból és természetesen vannak megjelenésre soha nem kerülő dolgok is szép számmal. Ezekkel együtt a Fader-mix képet ad Traxman táncorientáltabb, hipnotikusan kattogó és a melankólikusabb, a footworkből kivezető, vagy – ahogy nézzük – azt a művészibb, reflektált területek fele vivő dolgairól egyaránt.

FADER-MIX_5-620