keresés menü

Megjöttek James Murphy teniszmeccs-remixei

Nemrég jelentette be az IBM és James Murphy azt a különleges közös projektjüket, amelyben – kapaszkodjatok meg – a US Open tenisztorna meccseiből próbálnak zenét készíteni. Összegyűjtik az összes adatot és statisztikát a labdasebességtől egészen az időjárásig, betáplálják a számítógépbe, majd egy algoritmus segítségével “zenévé” alakítják. Na, hát idáig totális hülyeségnek tűnik a dolog!

jamesmurphyibm

A lényeg, tehát James Murphy, a mára sajnos már megszűnt LCD Soundsystem egykori motorja azonban csak most jön. Ő a tizennégy legizgibb meccs alapján generált hangokból egy-egy remixet készít reflektálva az egyes meccsek hangulatára. Ezek közül kettőt most meg is lehet hallgatni. Murphy-ék csak számokkal jelölték a meccseket, de a teniszrajongók talán ki is tudják találni, hogy pontosan kik játszottak.

Az augusztus 25-én lejátszott negyedik meccsen egy fiatal tehetség győzött le egy nagynevű játékost. A papírforma felborulását Murphy különféle zajokkal próbálta érzékeltetni, később a drámaiságot pedig a mély-magas oppozíciókkal ábrázolta. Figyeljétek:

A másik meghallgatható mérkőzés-remix egyenlő erők küzdelmét jeleníti meg. Murphy itt úgy indítja a trekket, hogy tulajdonképpen nincsen vezérmotívum, csak kóstolgatják egymást a dallammenetek. Aztán, ahogy egyik elkezd dominálni, úgy válik egyre egyértelműbbé a trekk.

(via Stereogum)

Tűz tartalom 🔥