keresés menü

Megérkezett László “Mais Monsieur” Loren első videóklipje

Amikor tavaly októberben készítettünk László Lorennel egy hosszabb interjút híres trashfotóblogjának lezárása alkalmából, akkor még csak barátkozott a videózás gondolatával.

Mára már bensőséges viszonyt ápol a kamerával, mert megjött az első videója, itt fent látható, és annak a Spector Mannek készítette, aki a fotóin korábban egyébként rendszeresen felbukkant, és aki (nem annyira) titokban foglalkozik már egy ideje zeneírással – meg mással is -, csak eddig nem lépett még elő érdemben a sötétből.

Loren az alábbiakat mondta el nekünk a franciaelektrós darabhoz forgatott klipről:

“Egy Sony FS700 kamerával és körsvenkben forgattunk, de nem írtunk le 360 fokot, csak nyolcvanat, ettől lett a klippnek egy lineáris haladási iránya. A lassítás pedig azért van, mert ellensúlyozni akartuk a számot. Rekreáltunk egy jelenetet is az 1981-es Possession című filmből, méghozzá azért, mert egy elválás történetét mutatja be, a maga szenvedélyével és eszközeivel. A tej motívuma inkább nálunk is egy eszköz, ha végig figyeljük az útját a filmben, akkor láthatjuk, hogy az elején öntik, aztán már szinte főszereplővé válik, az van a poharakban, a zacskóban. Egyes szereplők szeme be van kötve, ezzel akartuk személytelenné tenni a jeleneteket és embereket, hogy ne egy konkrét történetet mutasson.”

Pörögjön a videó, forogjon a vélemény!