Van egy Men Named Holger nevű zenekar, akikkel eddig többnyire belpesti pinceklubok közönsége találkozhatott, akusztikus felállásban, rengeteg különféle egzotikus hangszert megszólaltatva, akár egy éneklő fűrészt is.

Magukról így írnak: “a magyarországi high concept kalóz-pszichedélia első, és eddig egyedüli képviselője, a Men Named Holger két átlényegült multi-instrumentalista énekes-dalszerző, Blaskovits Ferenc, Tündik András, valamint egy vintage beszélő plüsspapagáj szerelemprojektjeként indult.”

Néhány szám a Maelstrom Ahead! című friss lemezről már 2016-ban debütált, a teljes album azonban csak idén készült el. Erre fel csavartak ki az egyik trekknek egy félig-meddig animált videoklipet. Ami itt látható is, figyelem!

Dalaik egyébként a tengerjárás legkülönfélébb történeteit dolgozzák fel a folk rock, az art pop, a cabaret, az alt-country, a pszichedelikus folk és az elektronikusabb irányzatok peremterületein vitorlázva.

A következő koncepciólemez kapcsán már most konkrét elképzeléseik vannak: maguk mögött hagyván a tenger vizeit steampunk feltalálókká válnak, akik a korábbi századfordulós hangzást megtartják ugyan, de kibővítik modernebb, urbánusabb elemekkel, mint az ipari forradalomra emlékeztető fémcsörömpölés és az elektronika szépséges egyvelege.

Addig is, aki kíváncsi, hogyan kalózkodnak élőben a srácok, az menjen szépen el szeptember 29-én, szombaton a Tinta Art Caféba!