keresés menü

Itt a budapesti kalózpszichedelia, a koncertre belépő nem lesz, rum viszont igen

Van egy Men Named Holger nevű zenekar, akikkel eddig többnyire belpesti pinceklubok közönsége találkozhatott, akusztikus felállásban, rengeteg különféle egzotikus hangszert megszólaltatva, akár egy éneklő fűrészt is.

Magukról így írnak: “a magyarországi high concept kalóz-pszichedélia első, és eddig egyedüli képviselője, a Men Named Holger két átlényegült multi-instrumentalista énekes-dalszerző, Blaskovits Ferenc, Tündik András, valamint egy vintage beszélő plüsspapagáj szerelemprojektjeként indult.”

Néhány szám a Maelstrom Ahead! című friss lemezről már 2016-ban debütált, a teljes album azonban csak idén készült el. Erre fel csavartak ki az egyik trekknek egy félig-meddig animált videoklipet. Ami itt látható is, figyelem!

Dalaik egyébként a tengerjárás legkülönfélébb történeteit dolgozzák fel a folk rock, az art pop, a cabaret, az alt-country, a pszichedelikus folk és az elektronikusabb irányzatok peremterületein vitorlázva.

A következő koncepciólemez kapcsán már most konkrét elképzeléseik vannak: maguk mögött hagyván a tenger vizeit steampunk feltalálókká válnak, akik a korábbi századfordulós hangzást megtartják ugyan, de kibővítik modernebb, urbánusabb elemekkel, mint az ipari forradalomra emlékeztető fémcsörömpölés és az elektronika szépséges egyvelege.

Addig is, aki kíváncsi, hogyan kalózkodnak élőben a srácok, az menjen szépen el szeptember 29-én, szombaton a Tinta Art Caféba!