keresés menü

“Ahogy emberek a hiúságuk alatt roppannak össze és ugranak egymásnak”

A főleg hazai és főleg egyszálgitáros dalnokokat tömörítő Lone Waltz Records élővideós sorozatának, a Live Waltznak a legújabb szereplője a New York állambeli DIY folkszcéna egyik fontos figurája MD Woods lett. Tőle következik a High-School Parades című szám itt:

Hogy miként létesült ez a kapcsolat, és mi, merre, hogyan MD Woods kapcsán, arról a kiadó egyik alapítója, Micsoda Dániel, ismertebb nevén Zanzinger mesélt nekünk:

“Nicket (MD Woods-ot) kicsit több, mint fél éve ismertük meg az előző európai turnéján, amin a szintén rochester-i Ben Schwabe-val, a leghidegebb magyar télben Budapestre látogatott lakáskoncerteket adni és megkeresett minket, hogy szervezzünk nekik ilyeneket. A rendelkezésre álló egy hét alatt Ádám (Duke Bluebeard) és Olivér (egyharmad Papaver Cousins) csinos kis hétvégét szervezett Nicknek és Bennek. Az első állomás a kedvenc téli menedékünk, egy Somogyi Béla utcai kis zártkörű dohányzó klub volt, ahol Nick minden érettségizőnek és diplomázónak egy pillanat alatt a kezébe fagyasztotta a korsó sörét egy széken állva koncertezve.
 
Most nyáron már sikerült a Szigetre is delegálnunk sok másik magyar, német és olasz dátum mellett, illetve ősszel készülünk kiadni egy hatszámos EP-jét, ami még előző látogatásakor rögzült. A videóban hallható dal viszont ennél jóval frissebb darab. Azt mutatja meg, ahogy emberek a hiúságuk alatt roppannak össze és ugranak egymásnak. Nick főállásban észak New York államban középiskolásoknak segít az erőszakmentes konfliktuskezelésben és ez a pedagógusi megközelítés nekem a legizgalmasabb ebben a dalban, mert nem csak a haragos embert mutatja meg, hanem a harag mögötti szeretetet és emberséget is.
 
Bár magyar dátumai idén már nem várhatók, jövő tavasszal igyekszünk újra a kontinensre repíteni Nick-et újabb kiadványon dolgozni és koncertezni, de holnaptól még szardíniai turnéállomásain hallható a környéken járóknak.”

Tűz tartalom 🔥