keresés menü

Megjött a dubstep és dobbasszus bulikból ismert MC Fedora első klipje

Lukács Dóra, azaz MC Fedora karrierje gyakorlatilag egy 2010-es VOLT fesztiválos fellépéstől datálódik, ahol a drum & bass színpadon egy spontán generálódott szituáció keretében a szcéna két londoni ikonjával, Stamina MC-vel és Dynamite MC-vel közösen celebrált. Kit ne villanyozna fel egy ilyen helyzet?

Hát őt igen, és innentől kezdve a hazai basszus-színtér egyetlen női MC-jeként egyre nagyobb gyakorisággal bukkant fel az itthoni es a külföldi megmozdulásokon, a közeg valahány meghatározó dj-jével kooperál, Chris Su-val, Palotai Zsolttal, Infragandhival pedig kifejezetten aktív munkakapcsolata alakult ki. Az MC-zésen túl vokalistaként közreműködött például Hippikiller, Chriss Ronson, Chris.SU vagy Cloud 9+ dalokban is.

Idén elérkezettnek érezte az időt, hogy a vendégszerepléseken túl önálló dalokkal is jelentkezzen, elkészült a Let Go címre hallgató, hatszámos EP (itt lent!) és a címadó dalhoz keszült videó (ott fent az az, igen!). A dalból készült Sirmo remix már jóval a megjelenés előtt a londoni Rinse FM-en és a Kiss.fm-en is forgott.

“Az dalokon több producerrel dolgoztam együtt, ezért mindegyik zene más-más lett a bass music különböző irányzataiból. A Meditation például egy ambient, chill-out dal szállós, mantraszerű énekkel. A Let Go egy sötét dubstep zene, Matt-U írta az alapot, aki dolgozott már a Foreign Beggars-os emszíkkel is. A klip is elég dark lett, akárcsak a szöveg, amit a magánéletem inspirált, férfi-nő kapcsolatról, elengedésről és a nyugalom kereséséről szól” – mondja Fedora a göncről.

Mostantól Fedora elsősorban a szólókarrierjére fókuszál, a DJ Slow-val (SlowVillage) közös Fedora live a tervek szerint jövőre lesz látható a fesztiválokon, klubesteken, valamint 2017 tavaszára szeretné elkészíteni nagylemezét is.

Tűz tartalom 🔥