keresés menü

Mark Pritchard is újra a színen, friss albumához pedig olyanokat toborzott, mint Thom Yorke és Bibio

Kezeket fel, ki volt ott az A38-on öt évvel ezelőtt, amikor az Africa Hitech, azaz Mark Pritchard és Steve Spacek kettőse szabta le a fejeket egy kis jövőfolklórral?

Szép kis buli volt úgy száz emberrel. Ezért most nekik is küldjük a hírt, meg mindenkinek, aki szereti, hogy a kategóriákon rendre felülkerekedő ausztrál producer új albummal tér vissza. Az előzőt szintén abban az évben szállította, amikor a hajón járt, a 93 Million Miles című kollablemez a címadó dalával agyon-vissza nyerte magának a kritikusokat 2011-ben, és olyan zsánerekkel játszott el, mint a juke, a grime, az ambientes okoselektronika és a jazz.

Május 13-án pedig a Warp kiereszti kezei közül az Under The Sun című új nagylemezt.

Pritchard ezúttal olyan illusztris vendégeket gyűjtött karéjba maga köré, mint Thom Yorke, az amerikai folkénekesnő Linda Perhacs, a warpos haver Bibio (akinek pedig márciusban jön az albuma), vagy az Antipop Consortiumból ismerhető rapper, Beans. Ilyen lesz a borító:

Ez meg itt az egyik szám maga, ami fátyolos melankóliával szövi bele magát a központi idegrendszerbe. Ha ilyesmi lesz a komplett lemez, akkor azzal nem lehet problémánk.