keresés menü

Malcolm McLaren fia kétmilliárd forintot érő punkgyűjteményt akar tűzre dobni

“Amikor a királynő ad egy kibaszott biccentést a punk negyvenedik jubileumára, ott tudhatod, hogy valami nagyon elromlott” – indokolta meg a motivációját Malcolm McLaren Sex Pistols-menedzser és Vivianne Westwood punk divattervező közös szerzeménye, Joe Carré arra, hogy miért is akarja felgyújtani a punkkorszakból való, 5 millió fontos emléktárgy-kollekcióját a punk negyvenedik születésnapján.

Carré azon akadt ki, hogy a Punk London nevű jubileumi rendezvénysorozatot olyan helyeken bonyolítják le, mint a British Library vagy a Museum of London, tehát kormányzati forrásokból, tágabb értelemben második Erzsébet jóváhagyásával.

Úgy véli, ez mindennek a teteje. “A legijesztőbb dolog“, amit valaha hallott. A punk kezdeti mozgalmi jellege szerinte teljesen mainstreammé vált, egy kiállítási tárgy lett belőle, amit múzeumokban mutogatnak.

A Clash első interjúját tartalmazó kazettát is kiállítják – a múzeumban!

Carré emellett azt is megjegyezte, hogy hasonló kiábrándultságot és zsibbadtságot érez a társadalomban, mint amilyen a punkrobbanás előtt jellemezte Nagy-Britanniát. “A legveszélyesebb dolog, ha az emberek nem harcolnak azért, amiben hisznek. Feladták a harcot. Újra fel kell robbantanunk ezt a szart” – idézem a szavait.

A talán kicsit eltévedt örökös arra biztat mindenkit, hogy csatlakozzon hozzá november 26-án, az Anarchy In The UK megjelenésének 40. évfordulóján, hogy elpusztítsák a punk-gyűjteményét Camdenben.

(via crackmagazine)