keresés menü

Magyar-grúz barátság a rave jegyében

Aki képben van azzal kapcsolatban, mi zajlik a budapesti underground technó színtéren, az jól tudja, hogy a mögöttünk álló hétvégén Tbilisi leghíresebb klubja, a Bassiani ötödik születésnapja alkalmából tisztelgett a grúziai technóforradalom előtt egy nagyobbacska buli az óbudai Flashback fotóstúdió loftjában (lásd fenti napfelkelti utáni fotónkat), egészen vasárnap délelőttig. Persze játszottak a grúz rezidensek is.

Technóforradalom alatt egyébként azt értjük, hogy 2018 tavaszán gépfegyveres túlerővel vetették rá magukat a helyi rendőrök a Bassianira, és több se kellett a helyi klubbereknek, a brutális razziát követő órákban már a Parlamentjük elé vonultak, és spontán megarave-vel tiltakoztak a bánásmód ellen.

Ez persze a világ szemét is felnyitotta, hogy mennyire tökös gyerekek ezek, nem sokkal később pedig már támogató Boiler Room is szerveződött az erősen ex-szovjetes jellegű karhatalmi fellépés ellen. Magyarország pedig most a maga módján fejezte ki szupportját: nem csak az emlegetett partival, de készült egy válogatás is hazai alkotók eddig még kiadatlan zenéivel.

Hallgassátok, mert egytől egyig remek tételek:

Tűz tartalom 🔥