keresés menü

Ma délután ezek a legjobb zenék a neten: FKA twigs-remix, új TV On The Radio és a magyar Tape

Nem kellett sokat várni arra FKA twigs lemeze után, hogy a tánczenei producerek is megtalálják az énekesnőt. A New York-i house-producer, Figgy a Two Weeks című dalt piszkálta át potenciális klubhimnusszá. Hallhatóan érezte, hogy törékeny dologgal játszik, mert hangsúlyos 4/4-ek mellett csak némi maszatolós effektezést használt a munkálatok során, így túlságosan nem variálva át a trekket. A végeredmény azonban elég hatásos lett, szó se róla.

Aki nem táncolni akar a munka után, csak hanyattdőlve csillezni, annak a magyar TAPE mindenféle szétcsavargatott zajokkal óvatosan megzavart ambient-technóját ajánjuk.

Aki pedig gitárzenét hallgata, annak itt van a Happy Idiot a 2000-es évek egyik nagy kritikuskedvencétől, a TV On The Radiótól. Több blog megjegyezte, hogy mennyire tisztán hozza vissza a dal a nullás évek elejének New York-i indie-hangzását, ami azért érdekes mert a revival-ciklika szerint hamarosan érkezniük kell az első igazi újrahasznosító-évtizedet visszahozó számoknak és nagyon furcsa lesz, ha ennyire ugyanúgy térne vissza az korszak. Amúgy önértékében szuper szám, úgyhogy hallgassátok csak bátran és hangosan!