keresés menü

M83: még mindig fantasy trippen, itt az új videó

m83b

A francia M83 himnikus űrszintipopjai nem csak önmagukban csavartak el fejeket milliós tételben, de azzal is, hogy egy folytatásos sci-fi teleregényt találtak ki legerősebb dalaikhoz.

Mindez 2011 szuperfelemelő örömódájával kezdődött, a Midnight Cityvel, ennek a klipjében láttuk először az X-Ment idéző, fénylő tekintetű mutáns gyerekeket. A sztorifonalat aztán a Reunion vitte tovább izgalmasan új gyerekszereplőjével és egy kis éji furgondobálással, majd jött a záróepizód, a válaszok helyett inkább újabb kérdéseket a nézőnek szegező Wait-tel. Az összes videót érdemes megnézni, aztán ezt a vadiújat is, ami ugyan régi dal, de már egy új történet, új főhőssel, és ezúttal az amerikai high school-univerzumban találjuk magunkat a szokásos diákszerelemszállal:

Get More:
M83, Claudia Lewis – Directed By Bryce Dallas Howard, Music, More Music Videos

 

És aki újra (vagy először!) meg szeretné hallgatni a zajos sikert kondenzcsíkként maga után húzó 2011-es nagylemezt, a monumentális, nyolcvanperces Hurry Up We’re Dreaminget, amiről ez a zene is származik, annak nem kell töltögetnie meg haverokat nyúznia érte, itt van egyben az egész,  hadd szóljon: