keresés menü

M.I.A. folytatja a harciaskodást új dalában

miabelul

Már ami a zenét és a szövegkörnyezetet illeti: a Bring The Noize könyörtelen úthengerhatással operál, igazi karcos indusztriális dancehall, amiben olyan sorokkal nyit, mint “az igazság egy rohadó fog, ki kell köpnöd.” Ez a zene egyébként az első a már tavaly óta várt, szám szerint negyedik nagylemezről, a Matangiról, ami máig nem jelent meg, és M.I.A. azt mondta róla, hogy ezzel elege is lett a nagy lemezkiadókból, akik húzzák-halasztják a dolgokat, és ha legalább ezt a dalt nem hozza most nyilvánosságra, biztosan felrobbant volna.

Itt a friss zene:

Hogy körülbelül milyen lesz a provokációt szinte már művészeti eszközként kezelő énekesnő új lemeze, arról további morzsákat szórt szét a Kenzo divatház 2013-as kollekciójának bemutatására készített nyolc perces mixében, ami meg így hangzik:

Végül álljon itt M.I.A. legutolsó nagyszerű és vitatott klipje, ami a Bad Girlshöz készült még a tavalyi év elején Romain Gavras rendezésében, és amiben régi BMW-k volánja mögött trükköző arab nőket látunk, amit például Szaúd-Arábiában valójában nem láthatnánk, mert egy vallási útmutatás alapján a nők ott nem vezethetnek (a videó konkrétan ez ellen tiltakozott). A klipet számos helyen magasztalták jó okkal, és el is happolta magának a 2012-es MTV Video Music Awards két legfontosabb díját.

Tűz tartalom 🔥