keresés menü

Londonban petíció indult, hogy repperről nevezzenek el egy egyetemi épületet

A kelet-londoni Queen Mary Egyetem hallgatói online petíciót indítottak, hogy a Bow kerületben lévő intézményük új épületét a hood neves szülöttjéről, a grime királyáról, Wiley-ról nevezzék el. Egész pontosan ez lenne olvasható az épület homlokzatán:

Wiley Graduate Centre

A diákok indoklása szerint a rapper szívvel-lélekkel végzett kemény munkája motiváló erő lehet az egyetem tanulói számára. Emellett hivatalos elismerésen keresztül a környék fiataljai számra is példa értékű lehetne Wiley munkássága, mondván

“Az egyetemnek nem csak a saját hallgatóival szemben vannak felelősségei, hanem a szociális beágyazódása is ugyanilyen fontos.”

Nem kell ahhoz kultúratudósnak lenni, hogy a sorok közé olvasva meglássuk, hogy itt nem egészen egy elszigetelt esetről van szó. A mostani egyetemisák többségének már szülei és nagyszülei is a popkultúra világában szocializálódtak, így egyre inkább életidegennek, ráerőltetésnek érződhetnek a klasszikus intézménynevek. Illetve egyre inkább jogos elvárásnak tűnik, hogy saját hőseiket tiszteljék meg ilyesmikkel.

Ha te is megtámogatnád a Wiley-tanszéket, akkor Change.org felületén megteheted, ha pedig előbb leellenőriznéd a munkásságát, akkor rögtön ajánlanánk is a tavalyi lemezét: