keresés menü

Lil Silva lesz az évtized Timbalandje?

Minden nagy R&B énekesnő mögött áll egy nagyszerű producer. Aaliyahnak ott volt Timbaland, Kelisnek a Neptunes, Brandynek Rodney Jerkins, a Los Angeles-i Banks mögött pedig Lil Silvát emlegetik a Goddess óta – írta pár hete a Guardian. Mi pedig csak bólogatunk, hogy aha-aha, mert hogy Lil Silva saját új trekkje, a nosztalgikus videóval megdobott Mabel is egy kisebb fajta popcsoda lett.

A most 24 éves Lil Silva amolyan csodagyerekként már kilenc éves korában elkezdett saját számokat írni apja reggae, soul és disco-lemezeinek bűvöletében. 13 évesen már a bedfordi Club Cabanában játszott és itt találkozott az akkoriban szárba szökő grime-mal. Első saját kislemezére 2008-ig kellett várni, de innen már nem volt megállás. Feszes UK Funky-jára felfigyelt az angol elektronikus zenék egyik vezető kiadója, a Night Slugs, és alkalmazta néhány kiadvány erejéig, majd dolgozott együtt Samphával, valamint remixelt többek között Lana Del Reynek is.

Idén pedig a pár éve indított saját kiadójánál, a Good Yearsnél jelenik meg a modern R&B nagy reménységének, Banksnek a lemeze. Közben Lil Silva is egyre inkább elhagyja a direkt tánczenéket, és tudását perfekt popdalokba menti át. A hamarosan érkező EP-jét felvezető furán kopogó, mégis leheletfinom Mabel szuper példa erre, ami simán lehet, hogy a jövő menő popzenéjének egyik archetípusa lesz Arca és Oceaán zenéivel együtt.

via Guardian