keresés menü

Lehet, hogy végleg megsüketítette a hülye klubtulaj a house-legendát

Ő itt Lil Louis, chicagói születésű house dj és producer.

Annyit mindenképpen érdemes tudni róla, hogy ez az 1989-es zenéje, a French Kiss nem csak minden idők egyik örökbecsű klubhimnuszává vált (itthon még Tommyboy House-Matic Classicsára is felkerült, haha), de még arra is képes volt, hogy két teljes hétig uralja az amerika dance toplistát. Itt egy rövid verziója, az eredeti ugyanis közel tíz perces:

Louis máig aktívan turnézik, de most ez is veszélybe került. Ahogy hivatalos Facebook-oldalára kiposztolta, azért nem tudott Manchesterben játszani, mert a helyi klubban a soundcheck alatt döbbenetes dolog történt – idézzük:

“Már épp távozni készültünk, amikor ez az idióta feljött a pultba, és úgy döntött, kipróbálja az új játékszerét, egy erőteljes légkürtöt, alig harminc centire a bal fülemtől. Amikor elsütötte, a kompresszált levegő hangosabb volt mint bármi, amit valaha hallottam. Annyira fájt, hogy ugrottam egyet és felordítottam. A fájdalmat masszív fülcsengés és nyomott csend követte.”

A zenészt kórházba szállították, ahol zaj okozta halláskárosodást diagnosztizáltak nála, ami visszafordíthatatlan károsodást jelent, így akár a karrierjébe is kerülhet :((((((

Louis teljes bejegyzése itt olvasható.