keresés menü

Mostantól a spórolás az új #MAGASÉLET

Egy fehér felsőközéposztálybeli srácról van szó, akinek a karrierje sem az utcán, hanem egy légkondicionált irodában indult. Egyszer ugyanis ahelyett, hogy írásban adta volna le a heti jelentést, inkább egy rapvideóban foglalta össze a fejesek számára a tudnivalókat. Ennek következétben pedig nem csak hogy átkerült a kreatív részlegre, hanem elkezdett számokat írni.

Végül már egész ismert arcként most nyáron jelent meg a Kickstarterről megfinanszírozott debütlemeze, a Professional Rapper. Ennek egyik dalához lőtt most egy látszólag nagyon nem olyan klipet, amilyet megszokhattunk a műfajban.

A $ave That Money videója ugyanis egy klip és egy werkfilm keresztezése. Lil Dicky különféle villákba kéredszkedik be és sportkocsikat kér kölcsön negyed órás forgatásidőkre. Hogy ne kelljen költenie villákra és sportkocsikra. Ahelyett tehát, hogy a mértéktelen pénzszórás lenne a lényeg, a spórolás lesz a fő cél.

Nyilvánvalóan okosan virálisra komponált cuccról van szó, hogy mást ne mondjunk, a számban Fetty Wap és Rich Homie Quan (ex-Rich Gang!) a közreműködők.

Viszont így is egy tök jó leleplezés ez, mert nyilván a legtöbb kocsikkal és palotákban feszítő repper se másként készíti el a klipjét. Csak ők a werkrészleteket nem tárják a szemünk elé.