keresés menü

Lemezjátszó gyerekeknek? Igen, és köszönjük meg szépen Jack White-nak

Egy másik labellel, a Light In The Attic-kel közösen arra adták a fejüket (nyilván nem népszerűségvesztésre játszva), hogy a legfeltörekvőbb korosztályt célozzák meg egy darab hordozható koffernyi lemezjátszóval. Amihez azonban nem királylányos-dinós gyerekmeselemezek tartoznak, hanem zene, mégpedig Harry Nilssontól, Carole Kingtől, Nina Simone-tól, Jerry Garciától és másoktól, itt bele is lehet hallgatni, mint szánt az egykori White Stripes vezéregyénisége a kissrácoknak. Teljesen korrekt nevelőanyag.

A pakliban persze alighanem az is benne van, hogy a kölyök idővel úgyis rányúl majd a papa lemezeire, miközben szépen beleég a fejébe a sárga-fekete Third Man-arculat, a későbbi potenciális vásárlóerő meg kinek ne jönne jól? Jól kitalált kedvesség!

Mindenesetre simán el tudjuk képzelni, hogy az érintőképernyő-diktatúrában egy ilyen ajándéknak akár kifejezetten örülni is tudna a képernyővibrálással felnőtt gyermek. Merthogy neki már nem egy applikáció letöltése a különleges truváj, hanem

hogy ráhelyezi a tűt a barázdákra, majd felcsapja a hanganyaghoz tartozó storybookot.

Mert olyan is jár mellé. De lehet, hogy csak az idealista sóhajtozik belőlem.

Igazán fasza lenne itthon is elképzelni egy ilyet, főleg, hogy bőven akad muníció a hagyományos oldalról éppúgy, mint újhullámos pszichedeliából. A labda fel van adva.

(via Third Man Records)

Tűz tartalom 🔥