keresés menü

Lemez: Lusine – The Waiting Room

Jeff McIlwain, vagyis a seattle-i Lusine a fotelbe süllyedős, világból kivonulós, agyas elektronikus zenék csendes hordozórakétája, aki kreatív tölteteit 14 éve sütögeti visszafogottan, és nemrég kijött új albuma a Ghostly Internationalnél. A The Waiting Room megint egy aprólékosan összedrótozott munka, de már egy kisebb paradigmaváltásnak is felfogható korábbi lemezeihez képest: már nem akar annyira elvonulni, inkább közelebb jön, sokkal teltebb és kitárulkozóbb, kora tavaszra optimalizált – nem is tudnánk most ennél jobb hanganyagot ajánlani az egyre erősödő napsütéshez, ami azonban a kabátokat még nem tudta lekönyörögni az emberekről.

A lemez (gépzenei) műfajilag sokfelé kiteregeti a csápjait, warm up house-tól a vokóderes elektropopig, de egyvalami az egészre ráhúzható: hogy tökéletesen tud működni egy sűrű munkanap végén. És itt most egyben végig is hallgatható:

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/playlists/3728654″ params=”color=ff6600&auto_play=false&show_artwork=true” width=” 100%” height=”450″ iframe=”true” /]