keresés menü

A rajongók az angol kislemezlista élére akarják juttatni az Eagles Of Death Metalt

A pénteki terrorcselekményeket testközelből átélő zenekar rajongói ezzel a kampánnyal akarják támogatni a kedvenceiket. Mint az köztudott, a 129 halálos áldozat nagy része, 80 ember, a Bataclan klubban megtartott koncerten vesztette életét.

Az Eagles Of Death Metal ezután törölte a soronkövetkező koncertjeit, köztük a budapestit is, és arról sincs hír, hogy mikor és hogyan folytatja a zenekar. Így biztos nekik külön is jól jöhet a támogatás, főleg, hogy a zenekar merch-pultját vezető ember is az áldozatok között van.

A kezdeményezést elindító rajongók, akik kiemelték, hogy nincsenek kapcsolatban se a zenekarral, se a kiadóval, azt mondják, hogy az egészben a gesztusérték a legfontosabb, hogy jelezzék ezzel is, a béke oldalán állnak. Ennek megfelelően nem is olyan számot választottak, amit Jesse Hughes-ék írtak, hanem a Save A Prayer című Duran Duran-feldolgozás vásárlását szorgalmazzák.

Arról egyelőre nincs hír, hogy a Duran Duran mit csinál majd az extra-bevétellel, de csak lesznek olyan jó fejek, hogy mondjuk az áldozatok hozzátartozóit támogatják majd belőle.

Aki be szeretne szállni az akcióba, az a kezdeményezés Facebook-oldalán tud tájékozódni. Annyit azonban mindenképpen hangsúlyoznánk, hogy ha Magyarországról vásároljátok meg a számot, akkor az nem fog beleszámítani az angol kislemezlistába. Viszont nemzetközi színten is pörög a kampány, hiszen az iTunes rock-listáját például már vezeti a Save A Prayer.

(via theguardian)