keresés menü

Legyél Freddie egy napra: még a Queen zenekar is megosztotta a Corvintetős bulit

frnagy

Freddie Mercury a popzene szenzációs alakja, aki 1992-es halálával sem veszített a karizmájából abban az értelemben, hogy ma is kikerülhetetlen hivatkozási pont, ha színpadi jelenlétről beszélünk. A zenekar többi tagja a következő évben megalapította a Mercury Phoenix Trustot, azt az alapítványt, ami azóta már 15 millió dollárral támogatott AIDS-szervezeteket szerte a világban. Sőt, minden év szeptember ötödikén, a néhai énekes-frontember születésnapján (for the record: 67 éves lenne idén) kezdeményezésükre Freddie For A Day néven bulik bontakoznak ki szerte a világban, és most így lesz ez Budapesten is, mégpedig a Corvintetőn.

A parti lényege annyi lesz, hogy minél többen, fellépő, italpultos és vendég is Freddie-nek öltözzön, ahogy neki tetszik, bajusszal, fehér atlétával, bőszerkóval – miközben Kovary és Sausage nu disco-parádét varázsol, olyasmit, amit valószínűleg a Queen-király is nagyra értékelt volna.

https://soundcloud.com/kovary/queen-another-one-bites-the-dust-kovary-moombahton-bootleg

Szép gesztus, hogy a magyar eseményt még a Queen zenekar is megosztotta hivatalos Facebook-oldalán. Ennek örömére zárjuk egy utolsó magyar vonatkozással a posztot, egy még szebb gesztussal, amit Freddie intézett a Népstadion 1986-os közönségéhez. Háttértörténet itt.