keresés menü

Ki nem találjátok, melyik repper kereste a legtöbb pénzt az elmúlt évben

5. Pharrell

Pharrell nevéhez az utóbbi évben ugyan nem fűződtek olyan slágerek, mint a Get Lucky, a Happy vagy a Blurred Lines. (Utóbbiért ráadásul még fizetnie is kellett, mivel a bíróság is úgy látta, hogy Marvin Gaye-t nyúlta.) De turnézott Girl című lemezével, zsűrizett a Voice nevű amcsi tehetségkutatóban, valamint a Billionaire Boys Club és az Ice Cream nevű divatbrandjei is termelték a dellát.

4. Dr. Dre

A világ első dollárbilliárdos reppere most egy szolíd periódust zárt, a tavalyi 620 milliós bevétele után (ami a Beats eladásából jött), idén csak szerény 33-at szedett össze. Jövőre nyilván előrébb léphet ennél, hiszen a mozikban pörög a Straight Outta Compton című film, illetve évtizedes várakozás után végre megjelent a harmadik, egyben utolsó szólólemeze, a Compton. Ezekre pedig biztos tud alapozni.

3. Drake

Drake elsősorban turnézásból dolgozta magát a dobogóig. Az ötven állomásos koncertkörútján volt olyan, hogy éjszakánként közel egymilliót szakított. Dollárt, mármint. Emellett az If You’re Reading This It’s Too Late is aranylemez lett.

2. Jay-Z

A Tidal-főnök elsősorban a kedves feleségével közös turnéból, a Roc Nation nevű szórakoztatóipari cégéből meg az Armand de Brignac nevű pezsgőmárkából hízlalta a kasszát. Az általa felvásárolt streaming-cég, a Tidal sikere azonban még várat magára.

1. Diddy

A Puff Daddyként megismert repper az utóbbi időben nem túl sok vizet zavart a hiphop-berkekben. Ha előkerült a neve, akkor is azzal a gyanúval, hogy azok egyike lehet, akik ghostwritert alkalmaztak, tehát másokkal iratták a szövegeiket. A Revolt tv-csatorna, a Sean John ruhamárka, a Aquahydrate nevű lúgos víz brand meg a Ciroc vodka azonban csodás pénzt termeltek ennek a jóembernek.

combs8

És a többiek?

Eminem a Rihannával közös turnénak köszönhetően került előkelő helyre. Kanye West elnöki nagysága a bevételekben azonban már kevésbé tükröződött, ezzel a teljesítménnyel nehéz lesz jobb Amerikát ígérni. Frissen berobbant repperek közül Kendrick Lamar simán befért, A$AP Rocky épp kimaradt, Young Thug vagy Chance The Rapper viszont közelben sem voltak. Az egyetlen nő a top húszban, egyúttal a top 10-ben pedig nem más, mint Nicki Minaj lett. A teljes lista:

1. Diddy – $60 million
2. Jay Z – $56 million
3. Drake – $39.5 million
4. Dr. Dre – $33 million
5. Pharrell – $32 million
6. Eminem – $31 million
7. Kanye West – $22 million
8. Wiz Khalifa – $21.5 million
9. Nicki Minaj – 21 million
10. Birdman – $18 million
11. Pitbull – $17 million
12. Lil Wayne – $15 million
13. Kendrick Lamar – $12 million
14. J. Cole – $11 million
15. Snoop Dogg – $10 million
16. Rick Ross – $9 million
17. Tech N9ne – $8.5 million
18. Ludacris – $8 million
19. T.I. – $6 million
20. Macklemore & Ryan Lewis – $5.5 million

(via Forbes)