keresés menü

Le ne maradj: Martyn találkozik Seven Davis Jr-ral, Tricky találkozik a vérrel, plusz új Baths

What’s Good Los Angeles? Ez lesz a címe annak az EP-nek, amit a Friends of Friends kiadó és a Vans OTW közösen rakott össze, október nyolcadikától ingyen lesz letölthető, és akkora hatalmasságok szerepelnek majd rajta, mint a Budapesten is haláli külkoloros bulit kanyarító Dam-Funk, illetve Hodgy Beats, a DJ Dodger Stadium feleként is ismerhető Jerome LOL, Salva, valamint Will Wiesenfelt, vagyis a bizarr-éteri elektronikákban lubickoló Baths! És ő közzé is tette már az új zenéjét, ez itt az. Várjuk a többit!

A drum & bass és dubstep felől a hibrid klubzenék felé elmozduló holland Martyn idén jelentette meg új albumát (The Air Between Words), amiért a kritika nem nagyon emelte pajzsra őt, bár szerintem ha lehámozzuk róla az elvárásainkat, akkor máris könnyebben lehet élvezni a különlegesebb pillanatait. Meg még azokat is talán, amik nem annyira azok. A Like That mély sodrásából készített most a nagyon is szerethető Seven Davis Jr. egy nagyon is szerethető remixet – elsősorban a táncos cipellőknek. Meghallgatnám, mihez kezd a testemmel egy bomba hangrendszeren:

Szeptember első napján nekünk is volt pár szavunk az új Trickyalbumhoz. Az erről származó Sun Down című zene kapott most egy videót, amiben dördül fegyver, vérzik barátnő, zokog a trip-hop titán maga, és szerepel Norman Reedus színész is. Ő, illetve Tricky is állítólag “saját magának egy-egy fiktív változatát” játssza, ami épp elég töprengésre ad okot. Ja, és a rendező: Tricky.

Az egyik legjobb kollab, ami történhetett mostanában, az a szupertermékeny Four Tet és az atlantai rapper Rome Fortune egymásra találása. One Time For című első közösködésük mostanra jutott el odáig, hogy kiérdemeljen egy hivatalos videót, ami röhögést és nyári fesztiválpillanatokat sem nélkülöz.