keresés menü

Ha lefőtt már a reggeli fekete: kutya és oroszlán után megérkezett Snoopzilla!

snoopzilla2

Dam Funk és Snoop Dogg, úgy van! Ők láthatók a fenti képen, és míg utóbbit valószínűleg nem kell bemutatni, az előbbit esetleg mégis. Persze aki beleásta magát és követi a hiphopon túli újhullámos fekete zenék körüli történéseket, az alighanem találkozott már Damon Ridickkel, és az ő tekergő-hajlongó szintetizátoros, lassú habzású, elektrobugis funkjával (kötelező dalok itt és itt), ami miatt elég hamar felmarkolta magának az emblematikus Stones Throw kiadó.

Az, hogy most összeáll Snooppal – 7 Days Of Funk néven -, ha belegondolunk, csak idő kérdése volt, hiszen mindketten kaliforniaiak, érezhetően sokat táplálkoznak George Clinton P-Funk legenda munkásságából, és szeretik az old school utalásokat (lásd akár csak a fenti képet). Itt az első együttműködésük – Snoopzilla már elsőre rokonszenvesebb, mint a reggae-t erőltető Snoop Lion:

A két fankinéger dolgozik már egy ideje a projekten, december közepére várható a komplett album, amiről itt még többet beszél a bámulatos páros. A törekvés pedig Snoop részéről érthető, hiszen ahogy nemrég a Q Magazine-nak előadta:

“Be akarok kerülni a Rock & Roll Hall Of Fame-be. És ennek az egyetlen útja az, hogy 25 éven át remek zenét csinálok. Szóval van még két évem.”