keresés menü

Kozmikus norvég a hajón: Prins Thomas pénteken

kiosk01

Mielőtt bárki hagyjálmározva legyintene egy flegmát a nu disco kifejezés elsütésére, mondván, hogy ezer ilyet hallott már, akkor mi gyorsan eláruljuk: mind a kilencszáz-akárhány alkalom csak az után érkezett, hogy Skandináviában tökélyre polírozta a műfajt a mesterhármas: Lindstrøm, Todd Terje és Prins Thomas. És most azért helyeztünk el ugróhivatkozást az utolsó név mögé, mert hát ő érkezik május 10-én pénteken az A38 hajóra.

A szervezők, a hazai house-pionírok, Chrom, Crimson és Grasshop így körvonalaznak még:

Munkáira jellemző motívumok a pszichedelikus dallamvilág, a repetitív alapok, a gyakran élő hatású megszólalás, a visszhangosított dub és az erősen sci-fi ízű effektek. Tetten érhető bennünk a krautrock, a psyrock, az italo, az ős-electro, a kosmische musik vagy az acid house iránti olthatatlan szenvedélye. Számtalan remixe és három szerzői albuma, illetve a Prins Thomas Orkester zenéi eklatáns példái annak, hogy a diszkó nem vész el, csak átalakul!

Nekünk pedig már csak annyi a dolgunk, hogy iderakjuk az esemény oldalát, és kedvet kerekítsünk egy mixszel és néhány konkrét zenével is. Rajtunk véletlenül se múljon!

Tűz tartalom 🔥