keresés menü

Közel sem csak játék és mese egy világutazó DJ élete

Emberünk, csak hogy tudjuk hova tenni, az életet nagy lángon élni képes, de ezt a képességet helyén kezelő lemezlovas-producer, aki nem csak halálosan komolyan veszi a szerepét, de ha kell, tud magából bohócot is csinálni, ha meg az kell, akkor elküldi a fél “szakmát” a picsába. Szóval Troxler képben van, na, bizonyára nem véletlenül végzett már egyszer az alapvető technómagazin Resident Advisor DJ-listájának első helyén. És nem véletlenül utazgatja be a Földgolyót, hogy klubról klubra szálljon.

Ebben a friss kérdezz-felelekben pedig érdekes dolgokat mond az életmódról, amiről mindenki azt hiszi, hogy az maga a megérkezés a Kánaánba, ahol 0-24 ömlik a pezsgő meg a lányok az ölbe, pedig hát nagyon nem az.

“Nem egyszer veszítette el a komplett csomagomat a Lufthansa, és az Air France is egyszer. Frusztráló, mert kompenzálnak vagy 200 dollárral, ami még a koffer árát sem fedi le, nemhogy azt, ami benne van” – mesélte Troxler.

Igaz, elmondása szerint spanja, a szintén nagy névnek számító Jackmaster meg már annyiszor veszítette el a pakkját és az útlevelét, hogy az utóbbit már oda sem akarja adni neki az angol állam (azért arra kíváncsiak lennénk, hogy ez hogyan létezik, mert anélkül kicsit bajos kimozdulni az országból).

Na de hogy lehet nem megőrülni a reptér-hotel-klub-hotel-reptér malomkerékben?!

Sarkalatos kérdés, de Troxler megadja a választ: jó, ha az ember már eleve őrült. Amikor egyébként felteszik neki a kérdést, hogy marad normális ebben a mai világban, akkor vissza szokott kérdezni: hogy marad bárki normális?

Seth Troxler és Jamie Jones munka közben

Hogyan lehet okosan lejönni egy hetes menetről?

“Van egy elég kényelmes kanapém. Amúgy lógok a barátnőmmel, próbálok annyi normális dolgot csinálni, amennyit csak tudok, és nem buliba menni. A buli nem kikapcsolódás nekem. Nézek egy kis Seinfeldet, egy kis Félig ürest, csak vígjátékot. Csak azt nézek. Így jövök le én, vígjátékokkal.”

Ami meg a maratoni hosszúságú szetteket illeti, Troxler azt mondja, kipróbálta a modafinil nevű okosdrogot, ami az éberséget és a koncentrációt segíti, de szerinte egy idő után fura lett, mert érzelemmentesnek érezte magát, ezért abbahagyta (itt egy hazai cikk a szer hatásairól).

A lemezlovasok megmondója egyébként az EDM-lázhoz is hozzászólt (mondjuk megtette már korábban is), ami a konditermektől az éttermekig mindenhová beette magát:

“vicces, hogy mindenki arról beszél, hogy mennyire underground. Nem, underground akkor vagy, ha egy alagsorban csinálsz valamit tíz haveroddal. Na, az underground.”

Még egyszer, itt a teljes interjú.

Még véletlenül se emlegessük egy lapon a parasztvakító zenei fesztiválokat a klubélménnyel