keresés menü

“A nők általában rosszabb DJ-k, mint a férfiak” – mondta a híres house kiadó alapítója, a szakma pedig forrong

Konstantin annak a Giegling nevű lemezkiadónak a társvezéralapítója, ami komoly nemzetközi respektnek örvend, Budapest legjobb klubjában, a LÄRM-ban is többen jártak a labeltől.

Konstantin azonban most könnyen tönkretehette sok év munkáját – de a sajátját mindenképpen, de legalábbis nagy rá az esélye. A német Groove magazinban jelent meg róla egy írás, amiben az jött ki a száján át, hogy “unfair a női lemezlovasok ennyire erős tolása”, és hogy a nők “rosszabb DJ-k férfi pályatársaiknál.”

Konstantin rájáratja magára a rudat

Mindezt megfűszerezte még azzal a gondolattal, hogy egy olyan hímdominálta szakmában, mint amilyen az övék, a nőknek fel kell hagyniuk a nőiességükkel, és meg kell férfiasodniuk kicsit.

Erős kijelentések ezek egy olyan műfajban dolgozótól, amely műfaj (a house és a technó, mármint) bölcsőjét éppen az a megközelítés ringatta boldogan a 80-as években, hogy nincsenek domináns szerepek, szeretjük egymást, gyerekek.

Ráadásul egy másik ismert DJ, Black Madonna – aki amúgy szintén pörgetett az Akácfa utcában – megerősítette, hogy igaz lehet a cikk, mert neki nemrég szemtől szemben is azt találta mondani Konstantin, hogy

“te feminista vagy? akkor nem nagyon akarsz majd haverkodni velem, mert én meg soviniszta vagyok.”

A sajtóvisszhangok után Konstantin hirtelen megjött parájában közleményt küldött – először a cikkről elsőként író Mixmagnek -, amiben szabadkozik, hogy mélységesen sajnálja a szavakat. Azt mondja, az újságíróval privát csevejt folytattak, az meg félrértette az ő szar humorát, aminek lényege, hogy néha olyan gondolatokkal ugrasztja ki a nyulat a bokorból más embereknél, amely gondolatok valójában nem az ő véleményét tükrözik. És hogy igenis fontosnak tartja ő és a kiadó is a nők helyzetbe hozását.

Hiába a magyarázkodás, a Gieglinget máris kiejtette a londoni Sunfall Festival a hivatalos afterről, de már a saját csapattársai is elhatárolódtak tőle. A kiváló glasgow-i lemezelő hős, JD Twitch már Giegling lemezt is próbált törni egy faszozás kíséretében:

És más szakmabeliek sem fogják vissza magukat. Nem lennénk most Konstantin helyében.

https://twitter.com/chrissytrax/status/877587958370492416

Az egész eset egyébként kísértetiesen hasonlít Ten Walls hasonló 2015-ös kirohanására, amibe kicsit bele is reccsent a karrierje:

A 2014 klubslágerét jegyző Ten Walls homofóbul kirohant a Facebookon, van, aki már a vele való közös fellépést is lemondta