keresés menü

Kolozsvártól Ikonika kiadójáig: Zoltan interjú és trekkpremier!

Múlt héten jelent meg Ikonika Hum+Buzz nevű kiadójánál Iszlay Zoltán, művésznevén Zoltan minialbuma. A kolozsvári származású bass music producert arról kérdeztük, mit csinál Amszterdamban, és miként sikerült bekerülnie a Hum+Buzzhoz, ahol Ikonika mellett például Brenmar is jegyez már egy megjelenést. Ő pedig nem csak hogy örömmel válaszolt a kérdéseinkre, miután az Urbanplayert csekkolva ledöbbent azon, mekkora pörgés van Budapesten, hanem egy kislemeznyi új anyaggal is megdobott minket!

Urbnplyr: – Hogyan kerültél a Hum + Buzzhoz?

Zoltan: – Amikor elkezdtem zenélni, az első trackeket Ikonikának küldtem. Ez úgy 2008 elején történt, persze nem volt valami csúcs zene, de motivált, hogy Ikonika visszaírt és egyáltalán vette a fáradtságot, hogy meghallgassa. Ezután továbbra is küldözgettem neki a zenéket és gondolom, 2014 elején elértem azt, hogy már annyira tetszett neki, hogy ki is szerette volna adni a Hum+Buzzon.

Ízelítő a Pardon What? EP-ből:

Urbnplyr: – Mesélnél a korábbi kiadványaidról?

Zoltan: – A római Soupu Musicnál, texasi Freshmore-nál, a londoni Dizturbed Recordsnál és Granholme-nál voltak eddig digitális megjelenéseim, ezenkívül egy 12 inches ugyancsak a Granholme-nál, valamint akadt néhány remixem is. Maga a sound változik első sorban, merném mondani, hogy fejlődik. Ahogy telik az idő, egyre távolabb lépek attól a stílustól, amibe kategorizálni szokták a zenéimet. Ez valószínűleg azért is van, mert egyre kevesebbet figyelek oda, hogy mi történik a bass/house színtereken. Most június 16-án jelent meg a Pardon What? EP a Hum+Buzz-nál, utána még nem tudom, mi fog történni.

Ez a trekkje néhány hete pörgött az XLR8R-ön:

Urbnplyr: – Merre haladsz zeneileg? Mik hatnak rád mostanában?

Zoltan: Nem tudnám leírni az irányt, ami felé távolodnék. Általában csak leülök a gép elé, és lesz, ami lesz. Sok dancehallt hallgatok, ezen kívül még mindig a UK funky és a grime a nyerők.

Urbnplyr: – Hogy kerültél Amszterdamba?

Zoltan: – 2011-ben Kolozsváron befejeztem a BSC-t és tovább akartam tanulni. Amszterdamban már ismertem embereket, akik zenével foglalkoztak, bekerültem az egyetemre is, tehát ideköltöztem. Közlekedési és logisztikai menedzsmentből mesteriztem le tavaly. Majd elkezdtem dolgozni a szakmában, és még mindig ezt csinálom. Tehát egyetem után is maradtam és maradok, de nem tudom még, mit hoz a jövő.

Végül pedig következzen a dupla A-oldalas kislemezt is megérő dobgéporgazmusos Beyond All This és a Gyptian őrületes dancehallja először az Urbanplayeren: