keresés menü

Kolorádó egyetlen lakosa a kamera előtt: Misi bácsi, a székelyföldi gondnok

“Persze, aki eljön egy erdőrészre, adunk neki ilyesmit, úgymond, ezekkel a feltételekkel, meg ilyen félnomád környezet, jólvan, állattá visszaminősül, kész, hát most senki nem fog rászólni.”

Misi bácsit tavaly még csak a legpestibb budai-erdei fesztivál, a nagysikerű Kolorádó szervezői ismerhették személyesen, akadt is dolguk a megértésével, de aztán lassan hozzászoktak. Ahogyan ahhoz is, hogy Misi bácsi az egyik legremekebb figura ehhez a helyszínhez, jobbat nem is kívánhattak volna egy mindig sztoikus, bármelyik pillanatban magvas tételmondatokat megeresztő, székelyföldi születésű embernél, akiről még az is kiderül, hogy vannak verseskötetei.

Misi bácsi egyébként egész évben kint él Adyligeten, ami 2016-ban pár napra Kolorádóvá alakult, és hamarosan ismét így lesz, de neki ezzel az égvilágon semmi gondja nincs. A most elkészült videó (Silye Dani, Fatér Ambrus, Éry Márk, Somló Pali, Nyoszoli Ákos munkája) révén cserébe mindenki messziről integethet neki a június első hetében kezdődő fesztivál ideje alatt.

(Disclaimer: a poszt szerzője a Kolorádó kommunikációs stábjának tagja)