keresés menü

LEMEZPREMIER! Személyesebb hangvételben folytatódik a Klusters űrpopos tripje

Az utóbbi idők egyre erősödő hazai popmezőnyében is kellemes színfolt volt a Klusters első nagylemeze, amin a triphoptól és dream poptól sem független, elektronikus alapú popzenét keresztezték a pszichedelikus, space rockos témákkal úgy, hogy közben az idejét múlt borítófüzeteknek is adtak egy ötletes alternatívát.

Akik a külföldi előadókkal vont párhuzamokat szeretik, azoknak csak annyit mondanánk, hogy olyan a Klusters, mintha a Chvrches rákapott volna a Pink Floydra.

Most egy minialbum formájában megérkezett a folytatás is, amit őszinte örömünkre mi premierezhetünk itt, az Urbanplayer digitális hasábjain.

Az időközben Gulyás Dávid gitárossal és az első lemezen is szereplő énekesnővel, Kozaróczy Mallával négytagúvá bővült Klusters két alapítója, Barcsa Balázs és Juhász Huba Taksony közül az utóbbi mesélt nekünk a Melding Mindsról:

“Az Olbers’ Paradox inkább kívülről, filozófiai és tudományos oldalról járta körbe az emberi univerzumokat. A Melding Minds EP során belülről nézzük meg azokat, ezért sokkal érzelmesebb, személyesebb a mostani tartalom. Mikor belekezdtünk a kislemezbe, eldöntöttük, hogy ezúttal kerüljük a koncepciózusságot, és csak egy laza kapcsot kötünk a dalok közé azáltal, hogy mindegyik egy-egy konkrét érzelmet mutat be.

Úgy látszik azonban, hogy ez nem nagyon megy nekünk, mivel megint sokkal szorosabban összetartozó lett a végeredmény. Az érzelmek ugyanis mindvégig egy másik, a lírai énhez közeli személyhez kapcsolódnak és valamilyen szinten egymásból következőnek.

A Klusterst legközelebb szombaton lehet elcsípni a Toldiban, ahol a Belau és a Minimyst társaságában koncerteznek.