keresés menü

Kiszivárgott a GTA 5 soundtrackje, a Soulwaxnek még saját rádiója is lesz

gtafull

Minden idők egyik legkedveltebb videojáték-sorozata a Grand Theft Auto, aminek jelentősége nem csak a lelkesedő kritikákban és az elképesztő eladási számokban (tavaly decemberig összesen 125 millió példányt adtak el belőle) nyilvánul meg, de például abban is, hogy olyan nagy színészek adták kölcsön a hangjukat egyik-másik karakterhez, mint Ray Liotta, Denniss Hopper, Danny Trejo, Samuel L. Jackson, Michael Madsen és rengetegen mások. A játék valamennyi része egy-egy amerikai nagyvárosról mintázott környéken – Florida, Kalifornia, New York – játszódik, játékosként pedig egy eleinte még porbafingó bűnözőcske bőrébe kell bújnunk, aki különféle feladatok végrehajtásával egyre komolyabb tekintélyre tesz szert. Meg dollármilliókra, kocsikra és nőkre.

Júliusban nyilvánosságra került a játék legfrissebb, ötödik felvonásának bámulatos bámulatos előzetese, ami után jégesőként kopogtak az állak a világ padlóin. A vizuális megrökönyödés után most jöhet az, ami a fülnek kedvez: a Sony bénázásának hála ugyanis véletlenül nyilvánosságra került az új játék soundtrackje. Ez azért fontos, mert a GTA-hoz szervesen kapcsolódnak a hangulatfestő dalok, amiket két játékhelyszín között autókázva a virtuális rádióállomások között tekergetve hallgathatunk. Magyarul: iszonyat sok zene mászik bele a fejünkbe a missziók során.

Ha hihetünk a listának, akkor a west coast hiphop, klasszikus rock, country, reggae és funk adók mellé most befért egy Soulwax FM is, ahol például ilyenek szólalnak majd meg:

http://www.youtube.com/watch?v=TedOotc70e4

Egy másik fiktív adón, a World Wide FM-en pedig egyéb korrekt digitális popdalok, nem vijjogó, hanem hagyományos dubstepek, chillwave-közeli és indietronikus cuccok csendülnek:

http://www.youtube.com/watch?v=W3QNCoVa-lc

http://www.youtube.com/watch?v=fkChlomnsG4

Mindez pedig azért tökjó, mert talán valamennyire árnyalja az átlag amerikai elektronikus tánczenéről alkotott képét, miszerint a műfajt az olyan stadionpuruttya-hangzást képviselő előadók határozzák meg, mint Deadmau5 és Skrillex. Szerencsére sem Deadmau5-ra, sem Skrillexre, sem egyéb hasonlóan vállalhatatlan kaszabolásra nem akadhatunk a kiszivárgott GTA 5 playlistek között – amiket egyébként teljes egészében ide kattintva lehet végignyálazni. Senki ne mondja, hogy ezekre nem lesz öröm otthon, a fotelben ülve gyilkolászni a maffiózókat!