keresés menü

Kispénteki kávéhoz: új Prefuse 73, ausztrál napház, Disclosure tönkölős remixben

Prefuse 73 – Infrared (feat. Sam Dew)

A Warp kiadó egyik jelentékeny exportcikke, a hiphopos absztrakciók veteránja – gyakorlatilag az elsők egyike, aki a bólogatás mellé behozta a súlyosabb elektronikát -, Scott Herren, azaz Prefuse 73 ismét a színen: május közepén új albummal készül kijönni a Temporary Residence-nél, Rivington Não Rio lesz a címe, és ezzel a szupernyugis darabbal húzza el az orrunk előtt a mézesmadzagot:

https://soundcloud.com/prefuse73official/infrared-feat-sam-dew

Flamingo – Drip Away (HVCK Remix)

Ide most épp besüt a februári nap sugára, ez az analógosan öblögető trekk akár a soundtrackje is lehetne ennek az elmúlt napokban nem éppen megszokott, D-vitamint pumpáló élménynek. A remix elkövetője a Dél-Ausztrália fővárosában, Adelaide-ben helyezkedő Untzz kollektíva feje, HVCK, akinek erre az alig három hónapos EP-jére is érdemes egy pillantást vetni füllel.

https://soundcloud.com/factmag/flamingo-drip-away-hvck-remix

Disclosure – White Noise (Todd Edwards Edit)

Végre valaki nem a könnyebbik végén kapja el a fonalat, és alkalmazza ugyanazt a melódiahányadost, mint az eredeti dal, alányesve legfeljebb egy új beatet. Nem, a garage-pionír Todd Edwards ennél tovább ment, és egy taposós-tönkölős darabot faragott a brit sztártestvérpár egyik legismertebb slágeréből. A SoundCloudon egyébként azt írja, hogy úton egy warehouse buliba, a vonaton írta. Szép!