keresés menü

Kísértsen téged Laurel Halo!

Az amerikai Michiganből származó, de idén már Berlinbe költözött elektronikus zenész, Laurel Halo már eddig is olyan tájakra kalauzolt minket két nagylemezén, amiket mintha különleges narkotikumokon élő tündék laktak volna: zenéi nyugtalanítóan szépek, hektikusan kiforrottak, többszörösen rétegzettek, ködös-melodikus-dadaista hangtájak a világ pereméről.

A klasszikus zenei képzésben is részesült producer most izgalmas módon egy klasszikus zenei rádióba, a New York-i WQXR-be kapott meghívást, és készítette el ezt az egy órás, bámulatos avantgárd derbit. Van ebben field recording, korai elektronikus hangszerek, kísérteties csilingelések, a 1911-es születésű orosz Vladimir Ussachevsky, az operát forradalmasító, nemrég elhunyt Robert Ashley, vagy éppen a Magyarországon a Delta című tudományos ismeretterjesztő műsorban hallott zenéjéről ismert Tom Dissevelt és Kid Baltan. És nagyon egyben van, pedig néha azt az érzést kelti, hogy a szétesés határára sodort épp.

Szigorúan késő éjszakára, koromsötét szobára teremtett utazás ez, aminek a végén kellemesen lefárasztott aggyal vehetjük be az álmok terepét. Érdekes álmok lesznek!

laurelhalo