keresés menü

Kis esti videomatiné: Cut Copy, Toddla T, Lone, Blue Daisy, Dilated Peoples

Nézzük azonnal: a 21. századi szintetizátoros táncpop talán legremekebb együttese, az örömhormonokkal már-már bartermegállapodásban üzemelő Cut Copy készített Meet Me In A House Of Love című csodás kishimnuszához egy videót, benne Ben Sinclairrel, aki egyébként a High Maintenance nevű, itt ingyen nézhető websorozat alkotója. És aki itt egy showmant játszik, aki annyira antiszociális / meg nem értett / levitézlett, hogy már csak papírmasé-közönség jut neki:

Lone, akinek zenéiről egyszer azt írtuk, hogy azok olyanok,  mintha egy bolíviai esőerdőbe települt, szerelembe esett robot készítette volna őket, szintén előrukkolt pár friss képkockával. Ezeken azt látjuk, ahogy maga a művész úr bejárja egy gördeszka hátán Lisszabont és környékét:

Bekéredzkedett egy pincében forgatott darabbal a Nagy Fehér UK Törzsfőnök Toddla T is, ő egy lomha grime-szörnyet forgatott ki magából, aki meg a szöveget forgatja rá, az a kelet-londoni köztiszteletben álló MC, Jammer. Ez a zene amúgy június 30-án jön ki a Ninja Tune-nál.

Kalifornia egyik klasszikus, de nem gengszterfordulatokkal átitatott hiphop-hangja, a Dilated Peoples nyolc évnyi csendet tör meg új dalával, az alapokat ráadásul DJ Premier rakta össze a régi, jól ismert minőségben.

Blue Daisy misztikus videójával zárjuk a sort. A hozzá tartozó trekk lábdobjait is szívesen meghallgattuk volna a múlt hétvégi külkolor-buli hangrendszerén!