keresés menü

King Krule friss videóját Alfred Hitchcock inspirálta

krulelizard

A 21. század egyik legígéretesebb énekes-dalszerzőjét, a még mindig csak 19 éves King Krule-t már többször éltettük azért, ahogyan zsigerből tolja ránk az ezer százalékosan őszinte számait, olyan flegma szóformálással, aminek hallatán minden jóérzésű ember azonnal újra kamasz akar lenni, és rágyújtani, amikor nem szabad, és lányokat lekurvázni, és rendőrautót borogatni.

Első “igazi” stúdiólemezéről, a tavalyi 6 Feet Beneath the Moon-ról való a Lizard State, aminek fekete-fehér klipjét ráadásul az angol rendezőóriás foglalja keretes szerkezetbe. Hogy miért, arról a rendező Jamie-James Medina így beszélt:

Archy (King Krule valódi neve – a szerk.) és én mindketten szeretjük Hitchcockot, és ha épp nem zenéről esett szó, akkor rengeteget beszéltünk a filmjeiről. Aztán amikor meghallottam a dal intrójában a csörgést, nem tudtam másra gondolni, mint a Gyilkosság telefonhívásra című filmjére, amikor Grace Kelly felveszi a telefont. Ez elindította a közös gondolkodást. Arra gondoltam, hogy mutassa be maga Hitchcock King Krule-t.

Tartottak tőle, hogy a jogkezelőktől nem kapják meg a zöld utat, de végül sikerült. Az eredmény magáért zenél és beszél: