keresés menü

Kiherélték itthon a rockzenét! De a líraibb dalokat ugyanúgy átérzik a diszkópatkányok is

Nagyon szép sajtóközleményt sodort e-ládánkba a szél! Annyira, hogy bár nem szoktunk ilyeneket közzétenni, ezt most nem bírjuk kihagyni, annyira egyben van. Csak pár képpel kellett feldobnunk, hogy ne legyen annyira száraz. JÖJJÖN, AMINEK JÖNNIE KELL!

Haldoklik a klasszikus rock műfaj hazánkban, amelynek okát a zenei szakma jeles képviselői fejtették meg. A hanyatlás ellen talán van megoldás, de ez egy hosszabb folyamat. „Itthon folyamatosan kiherélik a rockzenét. A rendszerváltás óta semmi nem változott, nincs igazi szólásszabadság, a médiában a mai napig kisípolják a 8 óra munka szövegét”- mondta Nagy Feró.

Hasonlóan látja Takács Csaba dalszerzője, Závodi Gábor is a helyzetet, aki szerint a média és a trend viszonya tyúk-tojás kérdés, amelyben most a rock látszólag alulmarad, de valódi ereje nem tűnik el.

“Ma nem trendi farmerben, Beatrice pólóban rockernek lenni. De a rock igazi ereje ettől még nem gyengül. A líraibb dalokat ugyanúgy átérzik a diszkópatkányok is, mert ezek az értékek a génjeinkben vannak.”

“Lehet, hogy nem mennek el rock koncertre, de otthon titokban lesz majd egy Takács Csaba lemezük” – mondta Závodi Gábor.”

“A műfaj helyzete tehát nehéz, de nem reménytelen: Takács Csaba maga is sajátos módon küzd érte. Az aranylemezes énekes többek között rocknagykövetként szervez ingyenes tábort jövő nyárra iskolásoknak, ahol ismert rockzenészektől tanulhatják majd a műfajt a tehetséges gyerekek.”

(Fotó: Lévay Máté)