keresés menü

A hiphop aktuális királya, Kendrick Lamar a semmiből bedobott a közösbe egy új albumot

A számok ráadásul a To Pimp A Butterfly című, többszörös Grammy-díjas, zseniálisan komplex tavalyi albumára íródtak, ahogy arra maga a comptoni művész úr utalt, csak épp már nem fértek fel. Mindenesetre az új zenék is követik a korábbi vonalat: messze járnak a hagyományos felnivillantós dollárszagú reppektől, ehelyett hozzák a füstös-jazzes, avantgárd aromákat, meg a többször is átrágható okos gondolatokat.

Címeik nincsenek mondjuk, helyettük dátumokat látunk csak, cserébe már bátran hallgatható a fél órás feketetudatos derbi:

Onnantól egyébként, hogy Lamar elejtette egy interjúban, hogy vannak a fiókjában ezek a ki nem adott darabok, és még meg is villantott belőlük egyet-egyet híres talkshowkban meg a Grammy-gálán, nem volt megállás, LeBron James kosárlabdázó például egyenesen Twitteren üzente meg neki, hogy muszáj közreadnia azokat. Anthony Tiffith, a Top Dawg Entertainment (Lamar kiadója) főnöke végül többek között ezért is adta be a derekát, és adta át a világnak az új hangzóanyagot.

Amikor pedig Kendrick Lamar bejelentette a cuccot Twitteren, két óra alatt több mint 43 ezren osztották meg.

Így megy ez.