keresés menü

Keep In Touch With The Dutch: mától hollandok buliztatnak városszerte

Bladerunnaz, NVC, Cinetrip – ők hoznak el néhány nagyszerű elektronikus zenei képviselőt a tulipánok és a szabad fűszívás földjéről, csütörtökön, pénteken és szombaton is, és ha már így esett, egybefűzték őket egy koncepció ernyője alá. A továbbiakban megnézzük külön-külön, hogy kik érkeznek, és zenéket is mellékelünk hozzájuk. A linkek mögött Facebook-események!

dutch2

Június 6. csütörtök
NVC + Selected Sounds pres. Applescal @ Gozsdu Manó Klub

Az 1987-es születésű Pascal Terstappen, más néven Applescal egy fiatal amszterdami techno/electronica producer. Első EP-je a neves berlini Traum kiadónál debütált 2009-ben, határokat feszegető acid elemekkel beoltott katartikus hangulata pedig már akkor is nagy sikert aratott. Nem sokkal később ugyanitt ki is jött első szerzői albuma, ami hangzásában és hangulatában is egyedülállónak számított és lefektette az alapjait mai hangzásának, amire a gyakran elvont, álomszerűen absztrakt repetitív szintetizátor-arpeggiók és a behatárolhatatlan dobképletek jellemzők, mégis helyük van a klubokban. Dreaming In Key címmel februárban jött ki az újabb albuma, ennek apropójából jön el Budapestre is.

Június 7. péntek
Bladerunnaz pres. Noisia @ Dürlin

“Eredeti, érzelmi, zsigeri. Ezekkel a szavakkal írták már körül a Noisia zenéjét, és mindegyik szó több, mint indokolt. A páratlan technikásságáról ismert holland trió kevesebb, mint egy évtized alatt független kiadós drum & bass zenék megjelentetésétől eljutott a műfaji mutációkig, írtak zenét videojátékoknak, hollywoodi sikerfilmeknek, valamint remixeltek és zenéket írtak a legnagyobb nemzetközi neveknek” – szól a leírás a csapat Facebook-oldalán, amin a több mint négyszázezer lájk is beszédes.

Június 8. szombat
Cinetrip / Magic Bath / Bladerunnaz pres. MAV & Future Engineers & P.B.K.

Ezúttal atmoszférikus dobbasszusra várják csobbanni az embereket a Széchenyi Fürdőbe az első budapesti Scientific Records labelnighton, mert igen, úgy van, egy holland lemezkiadóról van szó! A rendezvény egyben MAV legújabb, és már igen régóta várt Sounds of the Deep albumának hivatalos bemutató estéje, mely albumon olyan előadóktól is találhatunk remixeket, mint például Chris.SU, Seba, Bungle, Future Engineers, Paul SG és Naibu. Ráadásul a vizuált is holland hozza, VJ E202.