keresés menü

Kaytranada hivatalosan is felrobbant

A Polaris Music Prize díját 2006 óta minden évben odaítélik annak a kanadai zenésznek, akinek az aktuális albumát a legjobbnak találja a több mint kétszáz tagú véleményvezért felölelő zsűri, köztük zenei újságírókkal, bloggerekkel (a díj inspirációs forrása amúgy a nagynevű brit Mercury Prize volt). A nyeréssel nem csak büszkeség, de egy ötvenezer dolláros csekk is jár.

A shortlisten idén olyanok szerepeltek, mint:

Black Mountain – IV
Basia Bulat – Good Advice
Grimes – Art Angels
Carly Rae Jepsen – E•MO•TION
Kaytranada – 99.9%
Jessy Lanza – Oh No
PUP – The Dream Is Over
Andy Shauf – The Party
U.S. Girls – Half Free
White Lung – Paradise

Vagyis elég kemény volt a mezőny. A még mindig csak 24 éves, Madlibet mentorának tekintő, családi házuk alagsorában beateket gyártó (miközben édesanyja egy szinttel feljebb az ebédkét főzőcskézi) Kaytranada viszont mindenkit maga mögé utasított, ő győzött a nyáriasan könnyű funkból, R&B-ből, soulful tánczenéből, puha elektronikából, vagy mondjuk úgy, hogy fúziós újhullámos feka dalaiból gyúrt (vendégként pedig Craig Davidet, Vic Mensát, Anderson Paakot, AlunaGeorge-ot felvonultató) lemezével, amit elsőre így nem hitt el:

Mi ilyen dalok, és ilyen kritikai visszhangok után nem csodálkoznánk, tesó. Egyébként pedig innen is gratulálunk, szép volt az út az oldschool slágerek csillogó Soundcloudos remixeitől idáig. Folytassad!

Tűz tartalom 🔥