keresés menü

Jövő héten Budapestre jön a hiphop-történelem legutóbbi mérföldköve, a Shabazz Palaces

Shabazz Palaces

A Shabazz Palaces egyik fele, Ishmael Butler 1994-ben még Grammyt is nyert a Digable Planets nevű jazzes hiphop-triójával, ami a következő évben feloszlott. Így amikor 2009-ben megjelent a Tendai Maraire-rel közösen készített két bemutatkozó Shabazz EP (Shabazz Palaces – Of Light), tulajdonképpen már a semmiből varázsolták el az újdonságokra fogékony közönséget. 

A SP olyan kísérleti hiphopot játszik, ami részben nagyon mai, hiszen a klasszikus hiphop hangminták helyett számukra már a kortárs basszuszenék és a keleti, hol pedig afrikai hatások jelentik a forrásokat. Ugyanakkor szellemiségben egy lépéssel sem távolodtak a trú gyökerektől.

2011-ben végre megjelent a Subpopnál első nagylemezük, a Black Up, ami szinte az összes releváns év végi listán az élmezőnyben végzett. És ami még ennél is fontosabb, a kezdeti idők titokzatoskodása után végre színpadra is vitték a műsorukat.

Nekünk még élőben nem volt hozzájuk szerencsénk, de ha a beszámolóknak hinni lehet, akkor nagyjából spirituális az élmény, amit okoznak. YouTube-on keresztül mindenesetre ilyen:

A Shabazz Palaces tehát 2014. november 11-én a Corvintetőn lép fel új, Lese Majesty című lemezével az S*10 szervezésében. Zenél továbbá a morningdeer, Cadik, Takeshi és Johnny Drama. A csak a kapuban megváltható belépő mindössze 2000 magyar pénz lesz.

Tűz tartalom 🔥