keresés menü

Jön, jön, jön! DJ Haus első stúdióalbuma a Rinse-nél

DJ Haust nagyon kameljük a szerkesztőség berkeiben. Mert egyszerű és őszinte figurának tűnik, egy lakótelepen felserdült angolnak, aki nem fél egyenesen a sörrel edzett vádlikat megcélozni zenéivel.

Ő amúgy annak az Unknown To The Unknown kiadónak a felügyelőtisztje, ami eredetileg nem is kiadónak indult, hanem egy YouTube-csatornának, ahova izgalmas zenéket pakolgatott fel (gyakran társítva őket mindenféle retrofuturista, found footage-jellegű, ósdi, ironikus, Tumblr-barát képsorokkal), amiket lelkes amatőr producerek küldtek neki. Ez a tervezetlenség, szenvedélyből indult spontán zenegyár aztán egyre komolyabbá vált, de a teljesen organikusan kialakult hozzáállás maradt:

semmi se legyen polírozott, ami itt kijön, annál inkább koszos, ösztönös, kezdetlegesnek hangzó. Mint amilyenek a régi chicago house-ok is voltak.

Ezért is öröm a hír, hogy emberünk november 13-án nem kisebb fedőszervezet, mint a Rinse ernyője alatt jelenteti meg első nagylemezét. Ami amúgy nem fura, mert jelent már itt meg EP-je, és visz egy havi rádióműsort is a híres londoni underground adónál.

Ez meg itt az ízelítő, e!

https://soundcloud.com/hothausrecs/dj-haus-no-more-loving-rinse-fm