keresés menü

Jam City, csütörtök, Kolor, ez komoly?

jamcity

Bár kétszer is erősen hunyorítottunk, minden vektor arrafelé mutat, hogy igen, tényleg komoly. Azért olvadt rá arcunkra a meglepődés, mert a huszonegy-két éves brit zenekészítő pontosan azon a hullámon van rajta, ami jó eséllyel a nem túl távoli jövő producersztárjait dobja ki magából.

A Jam City néven alkotó alkotó kapcsán már az is árulkodó, hogy Classical Curves című tavalyi bemutatkozó albuma a basszuszenei színtér egyik fő megmondójának számító Night Slugs-nál jött ki, és hogy egybehangzó vélemények szerint a kiadó legerősebb tavalyi mutatványa volt. Még bőbeszédűbb azonban az a tény, hogy a zenei szaksajtó is szuperlatívuszokban nyilatkozott róla. Például a Pitchfork szerint “úgy emeli ki saját lélekkel teli mivoltát, hogy a lehető legátfogóbb lélektelenségre törekszik”, aminél csinosabban mi sem fogalmazhatnánk. És nem ez az egyetlen kontraszt, ami szembeötlik: táncos is én nem is, indusztriális is és nem is, brutálisan döngöl és mégis messzemenően intelligens marad.

És, ahogy a Facebookos eseményoldalon is olvashatjuk:

Elröptette az évvégi listák tetejére (Quart, Fact, Resident Advisor, The Quietus, Dummy stb), dj-ként pedig például az Xlr8r-ön, a Facten és a Resident Advisoron is villogott zseniális, diszkót, house-t, technót és bass musicot egybeolvasztó mixeivel. Nincs felőle kétségünk, hogy erre a hitech hinta-palintára a Kolor oltáránál is mindenki elégedetten csettint majd az este végeztével.

Utóbbit mi is nagyon reméljük. A 21. század egyik legizgalmasabb gépzenei kísérletezője tehát a Kolorban, május 9-én csütörtökön, a lefelé vezető lépcső végén. Ez meg itt még egy mix, kicsit régebbről, jó két évvel ezelőttről, de az idő vasfoga még így sem marta meg:

[mixcloud width=”100%”]http://www.mixcloud.com/FACTMixArchive/fact-mix-93-jam-city/[/mixcloud]