A húszéves kaliforniai Shawn Wasabinak a Google egyik embere, Michael Mitchell fejlesztett midi-kontrollert. És ő csodát csinált vele. De hát valahol ez is volt a cél.

Sok 8×8-as kontroller létezik, de egyik sem biztosítja azt a rugalmasságot, amit a négy darab 4×4-es Midi Fighterből összekötött Midi Fighter 64. Az egyszeri prototípus testét egyébként 3D-nyomtatóval készítette el Mitchell.

Az Ableton Live 9 szoftverjét használó kütyü kezelése pedig úgy fest, hogy a bal alsó gombbal lehet a mappákban pásztázni, jobbról az alsó négy az alkönyvtárakhoz tartozik. A maradékkal pedig az egyes hangmintákat lehet aktiválni előre programozott kombinációkkal. Tehát a Midi Fighter 64 biztosította rugalmasság egy bizonyos szinten túl iszonyatos nagyságú és gyorsaságú memóriát igényel.

A szemplertrónon egyébként 2011 óta Madeon csücsült, ő 39 dalból készítette el a perpill 30 millió megtekintésnél járó Pop Culture-t, megalapozva a karrierjét. Mostantól viszont Shawn Wasabi a király a Marble Sodával. Ami ráadásul még állati jó is.

(via Fader / Djtechtools)

Igazán kifinomult magasélet: megjött a Roadster print! Lapozz bele, rendeld meg, élvezd! (X)