keresés menü

Hol szól először imanexperiment szuper új száma? Hát itt!

Egy csomó minden összeomlott, egy másik csomó dolog meg révbe ért, kisimult, megoldódott a járvány idején. imanexperiment, hazai dreampop helytartó például a karantén alatt kezdte el, majd minap fejezte be ezt a Be Mine című, most premiereződő számát, ami rögtön egy otthonbulizós klipet is kapott:

A résztletekről és arról, hogy miként csatlakozott be a dalba egy Ronettes-sláger, arról maga a producer mesélt nekünk. Így:

“Kábé tavaly ilyenkor kezdtem el és karantén alatt kerestem elő újra ezt a számot. Sokáig demo állapotban pihent a fiókban, nem tudtam, merre haladjak vele. Úgy lett belőle végül Ronettes feldolgozás, hogy amikor a refrénre akartam éneket írni, folyton ezt a számot kezdtem el énekelni rá reflexből improvizáció helyett, pedig még csak egy hangnemben sincs az eredetivel. Dehát mindegy, ezeknek a ráérzéseknek engedni kell.

A klipforgatást a karantén idejére terveztem, igazából az az időszak ihlette az egészet, de természetesen annyit ültem magán a zenén, hogy csak mostanra sikerült megvalósítani. Iszonyú nagy könnyedség van abban, ha az ember saját magának készít klipet. Amikor stábbal forgatok, mindig szorít az idő, nagy a hajtás meg a nyomás, utólag derülnek ki hibák és nem nagyon van idő tökéletesen felvenni mindent. Most a változatosság kedvéért egy végtelenül egyszerű, nulla stressz faktoros videóra vágytam. Három napon keresztül buliztam a lakásban egyedül neon fényekkel meg füstgéppel. Én ezt imádom.”