keresés menü

Ilyet még nem pippantottál: gettórobbantó kartonpapírból!

berlinboombox01

A boombox, magyarra szlengesített nevén gettórobbantó, még közkeletűbben pedig A Böhömnagy Kétkazettás Magnó, Amivel Virítani Lehetett Az Utcán ma már az egyetemes popkultúra része: csodálatosan otromba, szögletes téglaformájával, két nagy kör alakú hangszórójával és remek hordozhatóságával nem csak Brooklyn utcáin szaporodott el az afroamerikai és latino ifjúság körében (legfontosabb mozitörténeti pillanata itt, Spike Lee 1989-es kultfimjéből), de titkon rengeteg zeneőrült elcseppenve vágyakozik rá a mai napig. Ne is tagadd, talán pont te is!

Csakhogy ma már az iPhone-ok és iPodok időszámítását írjuk, így eléggé nevetséges látvány tud lenni egy ghettoblaster a kézben. Na de várjunk egy percet: biztos? A fenti képen ugyanis egészen új megközelítésben láthatjuk az ősmagnót, igen, ahogy a címben is írtuk, papírból.

Az egész egy Kickstarter-kampánnyal kezdődött:

Igazából ennél a videónál már lehetett érezni, hogy a Berlin Boombox egy bombatalálat lesz: nem csak nem nehéz és környezetbarát a kartonanyag miatt, de tényleg egy percig sem lehet szégyenkezni miatta. Az ötletgazda, a német grafikus Axel Pfaender 14 ezer dollárt akart összekalapozni magának az internet népének segítségével, hogy elkezdhesse a sorozatgyártást, de összesen 20 rongyot raktak össze neki – hogy végül aki megrendeli a kész terméket, az meg ilyen egyszerűen rakhassa össze:

berlinboombox04

berlinboombox06

berlinboombox05

berlinboombox03

Hát így lesz az oldschoolból kortárs, egykor menőből újra menő, régi státuszszimbólumból haverok sárgálló pillantásainak céltáblája – ami innen meg is rendelhető. Niceness!

berlinboombox07