keresés menü

Illegális rave a beduinok uralta sivatagban

sivatagrave01

Akkora a forróság, hogy megolvadnak a bakelitek, máskor a szél dobja őket vagy ötven méterre. A hangfalak és a generátorok is folyamatosan adják meg magukat. Ilyen és hasonló bulikat fotóz Molly Macindoe, ahogy arról a Dazed Digital is beszámol veretes riportjában. A belvárosi komfortzónákat elhagyó bulikról készült fotóalbuma, az Out of Order: A Photographic Celebration of the Free Party Scene a minap jelent meg: a könyv, milyen meglepő, összekapcsolja a katari származású, de a partik világába londoni tiniként szocializálódó fotós lány életének két nagy szenvedélyét, a fotózást és az illegális – vagy DIY – bulikat.

A legdurvább mind közül talán a jordániai sivatagba nagy nehezen megszervezett rave volt. Molly a Facebookon futott bele a Middle East Tek nevű eseménybe, és egyből érezte, hogy bele kell vágnia az útba. Ezzel először sokan így voltak, aztán jobban átgondolva a dolgot, csomóan offolták a bulit, ment a váltás attendről maybe-re. Ismerjük a szitut még itt Budapesten is!

sivatagrave02

A legnagyobb gondot annak a kitalálása jelentette, hogy miként vigyék át a hangosítást és a generátorokat az izraeli határon. Végül egy helyi beduin kontakt letétbe otthagyva a személyijét vállalta a felelősséget, hogy hét napon belül összepakolnak mindent és mennek haza, a robosztus generátorral együtt, mintha mi se történt volna.

Ugyan – a cikk szerint – a fesztiválra meg volt szervezve az ital és az élelemutánpótlás, de megesett olyan, hogy a rendelt bárány helyett csak maradékot, csontokat és bundadarabokat vitt a szállító. Ellenben alkoholból a közeli város kedvező adózási rendszere miatt nem volt hiány. Az ME T-ek itala egyébként az ánizsos ízű pastis lett, ami az ouzóhoz meg az abszinthoz hasonlóan király frissítő vízzel feltolva.

sivatagrave06

Volt egy péntek estéjük, amikor a katonai rendőrség felfegyverzett dzsipje jelent meg, de szerencsére ebből nem lett komoly baj – a beduinok elsimították a dolgot, itt övék az utolsó szó. A buli kitartott pont addig, amíg az utolsó generátor is elszállt – de azért a sok techno és breakbeat mellé egy kis Phil Collins-poén is befért. Alighanem mindezzel jól kimaxolták ezt a mini Burning Man-féle extrém partizást.

(Fotók: Molly Macindoe / Eredeti cikk: Dazed Digital)

Tűz tartalom 🔥