keresés menü

Rakétakilövő-állomással és újholddal jön a negyedik UbikEklektik

 • Mindenekelőtt a helyszín, az egykori Zsámbéki Rakétabázis, ma már Zsámbéki Színházi Bázis. A csodálatos kilátással rendelkező dombon a természet és a brutális technika egységesül: a kellemes lankákat ma már nem használt katonai betonépítmények osztják fel. Ezeket a silókat, hangárokat igyekeznek élettel megtölteni a fesztivál szervezői, az egykori hadászati célok helyett nem a rombolást hanem a közösségi- kulturális terek létrehozását tartva szem előtt.    

 • A helyszín még izgalmasabb lett idén, ugyanis az UbikEklektik osztrák testvérfesztiválja, a Journey to Tarab közössége is itt tartotta júliusban saját rendezvényét és nagyszabású építményeket hagytak hátra: többek között, egy rakéta-kilövő állomást, ahonnan  legszebb a naplemente.  
 • Az idei fesztivál is bővelkedik a legkülönbözőbb művészeti programokban, amik közül kiemelkedik a kortárstánc felhozatal. Egy NKA pályázat segítségével az Imre Zoltán Program legérdekesebb, nemzetközileg is elismert előadásait hozzák el a fesztivál szervezői. 

 • A fesztivál mitológiájának kiindulópontja a négy törzs, akik párhuzamos világokból érkeztek az Együttállásra, hogy három nap, három éjjel ünnepeljenek és alkossanak az UbikVerzum lakóival, és felidézzek azokat az időket, amikor még nem szakadt elemeire az Ubik világ. Idén folytatódik a történet, ami a további egység fele mutat: a Deepfields népének szent virága, a mindig új helyen felbukkanó Holupán megjelent az Azure törzs több tagjának is vándorlásuk során, mígnem a két törzs egyszerre érkezett a Végig Égő Napvitorla alá. A másik szálon pedig megszületett az első UbikBaba: a TakaTuka és a Fríz törzsek vezetői közös gyermeke, az Égig Érő Kicsi Krumpli. Ennek megfelelően a négy törzs két közösségi teret hoz létre (Azure x Deepfilds; TakaTuka x Fríz), ahol a programokat és dekorációt is együtt alakítják a testvéri törzsek. 

 • Elektronikus zenei meglepetések. Csütörtökön és pénteken a francia La Station Rose kollektiva. A szombaton kedvenc kolozsvári dj-ink egész estés megmozdulása. Valamint a tekno kedvelőinek Davoria rave az egyik hangárban szombat éjféltől vasárnap délig.
 • A fesztiválon napközben egyéb közösségépítő programok bukkannak fel a Rakétabázis területén: speciális kincsvadászat a SisterRiot-tel, brunch és goaerobic az AZVLM szervezésében, Játszóház újgenerációs társasokkal és még pár meglepetés. 

Amit hozz magaddal: meleg ruhát az estékre; fejlámpát, mert újhold lesz; a táncos cipődet és az őszinte mosolyodat. Sátrasoknak sátrat, függőágyasoknak függőágyat. Ha eltévednél, segítségedre lesz az Ubik történetét és minden bölcsességét tartalmazó könyv, az Ubiciták.

KváziRend

 • 1. Kérni ér, adni illik.
 • 2. A környezeted is te vagy. Ne taposs a saját lábadra.
 • 3. Ha hívnak megyünk, ők is mi vagyunk.
 • 4. Ne álld el mások elől a napot.
 • 5. Amíg fel tudunk állni maradunk. Ha már nem, indulunk.

Jegyvásárlás miatt és egyéb infókért a fesztivál Fb-eventje felé érdemes továbbnavigálni!

Fotók: Csenki Bianka

Tűz tartalom 🔥